Change cookie preferencesOne of the world's leading companies
in process and conveyor belting...

Back to Splash Page

Mer än 65 års erfarenhet av transportbandsindustrin

1950 uppfann holländaren Thomas Ammeraal ett ändlöst vävt transportband som användes vid kaktillverkning. Han grundade ett företag som hette Ammeraal och 1964 började företaget växa internationellt genom öppnandet av en fabrik i Tyskland och snart följde fler länder efter.

 

Ammeraal började som ett familjeägt företag och blev en del av det holländska börsnoterade företaget Gamma Holding 1990. Samtidigt bestämde sig det tyska företaget Verseidag AG för att ge sig in i transportbandsindustrin och grundade ett nytt dotterbolag, Verseidag Beltech.

 

År 2000 förvärvade förvärvade Gamma Holding Verseidag AG och 2001 slogs de båda företagen samman till ett: Ammeraal Beltech. Även om företaget är relativt ungt, har några av våra dotterbolag en mycket längre historia. Vår verksamhet i Keighley i Storbritannien började som Foulds år 1837. 1846 startades ett schweiziskt företag under namnet Leder, nu är det en del av Ammeraal Beltech och de flesta av våra amerikanska filialer har sina rötter i Burrellfamiljen från 1913.

 

I januari 2008 förvärvades  uni-chains A/S i Danmark. Detta förvärv är ett viktigt strategiskt steg mot att stärka Ammeraal Beltech position på tillväxtmarknaden för modulband.
 

År 2012 slogs det amerikanska företaget Green Belting Industries samman med Ammeraal Beltech. Green Belting Ind. är ett s.k. ”PTFE Group Company”, vilket innebär att de är ledande tillverkare av specialbelagda band, som används i diverse tillverkningsindustrier.

 

År 2015 förvärvade riskkapitalbolaget Advent International Ammeraal Beltech.
 


LATEST NEWS

** Ett världsledande företag inom process- och transportband **